Sammenligning av varmepumper!

Man kan bli forvirret av mindre når man begynner å snakke om COP, og hører om at den ene er best i test. Det er faktisk så mange som reklamerer med at nettopp deres pumpe er best, at en begynner å lure.  Det er nesten umulig å si hva som er best ut fra like tester. Ytelsen varierer langs flere akser som utetemperatur og belastning.

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut måler mange parametre under ulike belastninger og utetemperaturer og produsentene har en tendens til å vise frem de de skårer bra på. Mange av de ulike varmepumpene som er målt i det siste har hver sine fordeler.

At mange produsenter ikke oppgir effekt på forskjellige temperaturer, er bekymringsfullt sett med forbrukernes øyne. Derfor har vi laget siden: Sammenligning av Varmepumper for at man får en bedre oversikt. God ytelse er heller ingen garanti for at «pumpen» allikevel er best på kvalitet.

Vi har valgt å se på hva pumpene faktisk gir i ytelse på forskjellige temperaturer ved å foreta em sammenligning av varmepumper. Tall er hentet fra det som produsentene opplyser. Vi har valgt å konsentrere oss om ytelse på -15 grader i rangeringen! Forklart enkelt så viser tabellen hvor mange KW pumpen gir tilbake på 1kw strøm inn i pumpen!

Sammenligning av varmepumper der pumpene med best ytelse er rangert fra toppen. De beste er som regel de dyreste!
(General varmepumper og Fujitsu varmepumper har samme resultat.)

Testing av varmepumper er en kostbar affære, så det går mange år mellom hver gang tester gjøres! 

Les forbrukerådets test fra 2013 Klikk her!

Les forbrukerådets test fra 2015 for kald klima Klikk her!

Les forbrukerådets test fra 2015 for temperert klima Klikk her!