Aircondition

Aircondition
Aircondition skaper velbehag i sommerheten, og gir deg en god natte søvn!

Visste du at alle våre varmepumper også fungerer som aircondition?

* Bruker du varmepumpen som aircondition, så vil det gi deg en behagelig innetemperatur når varmen kommer
* Alle våre produkter er effektive og stillegående, slik at du kan nyte den kjølige brisen i ro og fred.
* Et svalt og avkjølt soverom er nøkkelen til en god natts søvn
* Perfekt for boliger, hytter og kontorer

Sov godt i sommer med et svalt og kjølig soverom

Om sommeren er det deilig å gå ut av døren og kjenne varmen fra solen som steker mot oss. Selv om vi vil at det skal være sol og varmt ute, er det ikke like deilig når huset, leiligheten eller hytta blir som et drivhus. Dette fører til ubehagelig inneklima og dårlig nattesøvn.

Andre gode grunner til å skaffe seg aircondition er om du har husdyr. Dersom hjemmet står og blir varmet opp hele dagen mens du er på jobb eller skole, så er dette nesten like ille som å la dyret ligge i en varm bil.

Hvordan får jeg varmepumpen til å kjøle om sommeren?

På fjernkontrollen kan du enkelt velge kjøledrift ved å trykke MODE til COOL. Dermed har du et godt utgangspunkt for å få en behagelig innetemperatur på varme sommerdager.
Hvis du holder deg unna auto driftsmodus på varmepumpen, kan du også unngå sløsing. Med auto-funksjonen for driftsmodus velger varmepumpen selv om den skal varme eller kjøle.
– Da risikerer du at varmepumpen varmer om natta og begynner å kjøle om morgenen. Det er bedre å velge oppvarming eller kjøling etter behov.

Hvor stort strømforbruk snakker vi om?

Vi satte i gang vår Mitsubishi HARA 6,6, og stilte den inn på å kjøle ned fra ca 28 grader ute til 20 graders innetemperatur. Den startet opp med et forbruk i overkant av 800W, som så justerte seg ned til rundt 250W etter få minutter. Etter at den hadde kjørt en stund og kjølt ned stuen, lå den i lange perioder helt ned på 20W. For våre norske forhold tilsvarer det strømforbruket til en liten panelovn en dag sent på høsten, hvor det bare er behov for noen få graders oppvarming.

Hva koster det?

Hvis du bruker varmepumpa til kjøling snakker vi uansett om et strømforbruk på noen få hundrelapper, under lange varmeperioder som vi har hatt sommeren 2014 vil vi fremdeles ligge under godt under 1000-lappen selv om vi kjøler bortimot kontinuerlig.
Nøyaktige tall vil variere med mange faktorer, som isolasjon, vinduer, solskjerming og boligens konstruksjon og luftsirkulasjon.

Kontakt oss for tilbud og løsninger! Klikk her!